МИСИЯ

Мисията на Фондация “Спорт и Природа” е да популяризира спортове, които се практикуват на открито. По този начин съдействаме в повишаването на образоваността и безопасността в областта на здравната култура и спорта, както и за опазването на околната среда. Връзката на човека с природата, опазването ѝ, здравето и климата са теми, дълбоко вкоренени в нашата ценностна система. Вярваме, че личният пример е най-добрият начин да демонстрираме на хората различни спортни активности и да им покажем в реална среда как могат чрез атрактивни занимания да бъдат здрави, красиви и силни, като едновременно с това се грижат за средата около себе си.

Искаме нашите деца да летят сред облаците, да тичат с животните, да усещат вятъра, да плуват в света на рибите, да се загубят в снега, да научат и да знаят много за себе си, за света и природата и разбира се, да бъдат здрави.

Целта на Фондация “Спорт и Природа” е да популяризира и направи атрактивни и достъпни за повече деца и родители спортове, които се практикуват на открито и са свързани с природата.

С внимание и увлекателни занимания показваме, че няма екстремни спортове, а само забавни, когато те се правят на точните места с верните хора и с подходящото оборудване. Всяко дете и семейство могат да открият своите полезни активности на открито, ако някой ги поведе и им покаже, организира, даде възможност.

Ще ги хванем за ръка и ще ги заведем там на място, ще полетим с тях, ще плуваме заедно, ще пипнем вятъра, ще усетим тревата, ще докоснем слънцето.

На родителите и порасналите деца осигуряваме полезна информация, съвети от експерти, статистика, безопасна среда и екипировка и ги насочваме към най-верните за тях решения.

 

Стремежът ни е да разчупим схващането, че никой не може да накара децата ни да се хранят правилно и да живеят в хармония с движението, ако те самите не го пожелаят. Има начини да се справим с тази нелека задача.

Вярваме, че можем да го направим, като сме модерни, интерактивни, забавни и покажем на децата, каква е връзката между природата, климата, науката, спорта и здравето в реална среда.

Ако събудим интереса им и разпалим въображението им, най-вече чрез личен пример, децата ни ще заобичат спортовете и приключенията на открито и ще разберат защо и как трябва да пазят, почистват и намалят вредите върху природата.

Вярваме, че ако изградим общност от хора с подобни интереси ще помогнем на повече деца и семейства. Обединени сме от нашата страст към природата и хобитата, свързани със спорт, приключения и здравословен начин на живот в хармония с околната среда.

Останете с нас, за да се радваме заедно на хубавата част на живота и всички сезони на открито!

АКТИВНОСТИ

Набираме и адаптираме

полезна и забавна информация с цел популяризиране на спортовете и приключенията на открито и значението на чистия въздух и слънчевите лъчи за физическото и ментално здраве на човека.

Намираме подходящи сертифицирани инструктори

и треньори за безопасно практикуване на различни спортове на открито. Така желаещият овладява нови умения, усъвършенства се и научава как да се справя с по-трудни терени и ситуации.

Изграждаме общност от активни хора,

живеещи в хармония със себе си и природата. Вярваме, че по този начин помагаме на повече деца и семейства да заобичат спортните активности на открито, което повишава качеството им на живот.

Провеждаме експертни консултации

относно нужната и точна екипировка за даден вид спорт. Правилната екипировката е важна част за безопасността и освен това води до увеличаване на резултатите и повишава удоволствието от спорта на открито.

Организираме най-разнообразни събития

в полза на поставените цели. Състезания, конкурси и демонстрации дават на участниците възможност да учат, да споделят и да съпреживяват спортове на открито в реална среда и сред хора с общи интереси.

Развиваме и разширяваме

непрекъснато нашата информационна база от полезни съвети на треньори, лекари, диетолози, атлети, мотиватори и други специалисти относно ползите от спортовете и дейностите сред природата, така че да ангажираме повече родители и цели семейства.

Фондация “Спорт и Природа” с ЕИК 205762661 е нестопанска организация в обществена полза, която извършва само и единствено некомерсиални дейности, които имат за цел да популяризират спорт и дейности, които се практикуват на открито. Запознайте се с Екипа ни.

Съобщение. Фондация “Спорт и Природа” със своята платформа varriospot.bg има за цел да дава образователна стойност в различни формати. Макар че съдържанието се създава по модел максимално гарантиращ неговото качество, то не следва да се възприема за консултация и винаги следва да съобразите вашето здравословно състояние преди да практикувате даден спорт или да предприемете действие на база на информация на уебсайта ни. Екипът на фондацията не носи отговорност за неточности или неправилно тълкуване на информацията. Винаги се консултирайте със специалист, когато това касае вашето здраве.

София 1000
България
бул. Сливница 184, ет.4, ап.18

team@varriospot.bg

Сподели в:

Share on facebook
Share on linkedin

Последни публикации

Абонирай се

Стани част от нашата общност

Последвай ни

Събития

Още за спорта

Прочети още

Обувки за бягане - модерни, минималистични или боси крака

Кои са подходящите обувки за бягане?

Кои са подходщите обувки за бягане – модерните обувки, минималистичните или босите крака? От началото на 2010 година ние сме свидетели на мащабна промяна в света на обувките за бягане с налагането на минималистичните обувки.

Пепелина 2020 - катерачно съзтезание

Хайде да се покатерим!

Приятели и фенове на катеренето каним ви на юбилейната 10-та катерачна среща и държавно първенство по скално катерене “Пепелина 2020”. Събитието ще се проведе на